2014. szeptember 15., hétfő

Yankee Candle 2014 őszi illatok


Rita vagyok és egy éve Yankee Candle függő. Nyáron egyszerűen el sem tudom képzelni, hogy akár este is gyertyát gyújtsak, vagy waxot melegítsek, de amint megérkeztek az első hűvösebb napok híres fázós lévén rögtön előhalásztam kedvenc illatgyertyáimat. 
Ebben a bejegyzésben a 2014 őszi kollekció három illatát mutatom be nektek!Ginger Dusk : Ez az illat volt a legmeglepőbb számomra, mivel a gyömbér annyira erősen érződik az égetése közben, hogy szinte már a csípős ízét is érezni véltem. Igen, ez most nagyon hülyén hangzik, de tényleg így van! Emellett citrusos, enyhén fűszeres aromát véltem még felfedezni benne, igazán kellemes "átvezető illat" nyárból őszbe. Égetni elég egy negyed órát is, utána elfújhatjuk alatta a mécsest, mivel nagyon hamar betölt egy nagyobb szobát is. Egyébként ez a többi illat esetén is elmondható. Honey Glow: Róla egyszerűen elsőre tudtam, hogy kell! Hatalmas méz fanatikus vagyok, ráadásul direkt közeli képet is készítettem erről a tartról, mivel még a morzsái is azokra a hatszögletű sejtekre emlékeztetnek, amikből aztán a méhek felépítik a lépet. Az illata tömény, de mégsem fullasztó, hanem kellemesen édes illat, amihez már csak egy jó könyv, takaró és csésze tea hiányzik. 


Wild Fig: Sok más blogon olvastam, ahol ezt a gyertyát említették, hogy igazából nem tudják, hogy milyen a füge illata, de elhiszik a Yankee Candle alkotóinak, ha ők így képzelik el. A családom körében már igen régi hagyományokra tekint vissza a füge termesztés, és az abból való lekvár, vagy zselé főzés, így úgy látszik ahhoz a kisebbséghez tartozom, akiknek közeli élménye van a füge milyenségéről. Szerintem ez egy igen közeli illat találata a Yankee Candle-nek, de a füge illatát valami igen sötét, kicsit misztikus bájba burkoló illatról van szó, nem egy hagyományos füge esszencia. 

Összességében elmondhatom, hogy mind a három illat elvarázsolt, nem is tudnék most egyet sem kiemelni közülük, mert tényleg remekek. A tavalyi illatoknál is jobban tetszenek, és azt hiszem az Amber Moon-t is ki kell majd próbálnom (talán üveggyertyaként).

A tartok darabja 450 Ft-ba kerül, de érdemes figyelni a honlapot, mivel sokszor vannak akciók! 


1 megjegyzés:

  1. Nálam most a fügés olvadozik, és nagyon tetszik ez a bársonyos-édes illat. Az Amber Moon pedig tökéletes őszillat, nálam nagy üveggyertyaként van jelen, és tökéletesen illik a hűvös őszi időhöz :-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...