2015. január 13., kedd

A nagy ecsetmosás / Barbara Hofmann ecsettisztító szappan









Már egy ideje szappannal mosom az ecseteim, de kifejezetten ecsetmosásra szánt darabot még eddig nem próbáltam. Amikor legutóbb a Douglasban jártam a Da Vinci szappanára szerettem volna lecsapni, de sajnos már nem forgalmazzák. Helyette a Barbara Hofmann ecsettisztító szappant ajánlotta az eladó hölgy, én pedig gondoltam teszek egy próbát.
A szappan illata erősen citrusos -gondolom ez az antibakteriális jellegéből adódik-, de kimosás után már egyáltalán nem érezhető. A mosás folyamata nálam úgy néz ki, hogy langyos vízzel kicsit bevizezem az ecset fejét, majd ezután teszek vele pár köröző mozdulatot a szappan felületén. Szerencsére egyáltalán nem kell brutálisan nekiesni, nagyon szépen felhabzik, nem olvad el egy mosástól az egész szappanunk. :) Ha végeztem az összes ecsettel lemosom és félreteszem a szappant, hogy szépen megszáradjon. Száradás után visszateszem a tartójába, majd kb. 2 percre be szoktam tenni a hűtőbe, hogy tuti ne olvadozzon a tégelyben.
Nekem eddig ez a módszer vált be legjobban az ecseteim tisztítására, mivel főleg folyékony állagú kenceficékkel "dolgozom". Nem igazán hiszek a spray ecsettisztítókban, mert úgysem adnak teljes tisztaságot, illetve az ecset szőrét is roncsolják. Apropó, a Real Techniques ecseteim már nagyon régóta nem voltak ilyen puhák, mint most. :)

Ti hogyan tisztítjátok az ecseteiteket? 

4 megjegyzés:

  1. Mennyibe kerul az ecsetmoso szappan?

    VálaszTörlés
  2. Én a Müllerben vettem egy ilyen szappant, de most nem tudom, hogy az is ez a márka vagy valami más, de nagyon szeretem, alaposan tisztít.

    VálaszTörlés
  3. Szia,
    én a Forever univerzális takarítószerével, az MPD-vel tisztítom őket egy ideje. Régen babasampont használtam, de az nem nagyon tudott mit kezdeni az alapozóval, BB-vel, aztán mosogatószerre váltottam, de amikor megnéztem, milyen anyagok vannak benne, még a tányérok mosogatásáról is leváltottam, nem hogy a problémás bőrömön használt ecsetekéről... az MPD teljesen természetes anyagokból készült, aloe van benne, pik-pak tiszták lesznek az ecseteim és pihe-puhák :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...