2015. december 8., kedd

Szemöldök rutinom

Külön örültem neki, amikor a novemberi kedvences posztom kapcsán a szemöldök rutinomról kérdeztetek, mivel bevallom, ezzel szeretek a legtöbbet szöszmötölni egy-egy sminkelés során. Plusz nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy mennyire meghatározza az ember arcát, hogy milyen is az a szemöldök. (Biztos láttátok már a "sas leszállt" mémeket a témában.) :)


Őszintén szólva a rutinom elég változatos: porral, ceruzával, kutyafülével is meg szoktam rajzolni a szemöldököm, ez csak kedv kérdése, de most az esetek többségében ez a kombó van bevetésen.

(Catrice szemöldökfilc Browdly Presents... árnyalatban, Anastasia Dipbrow Pomade Auburn, Essence szemöldökgél a világosabb sédben)


Mielőtt elkezdeném színnel kitöltögetni a szemöldököm mindig átfésülöm egy kefével, hogy szépen helyükre kerüljenek a rakoncátlan szálak és lássam az ívet, amit követnem kell. Ezután kerül elő az Anastasia Dipbrow Pomade, amit egy Essence ferde fejű tusecsettel viszek fel először a ritkásabb részekre, majd kis szünetet tartok és szintén egy szemöldökkefével összedolgozom a festéket, hogy sehol se legyen túl erősen letapadva a szín. Általában a szemzug fölé eső résztől kezdem pici, felfelé ívelő mozdulatokkal, hogy egy kis lendületességet is adjak a szálaknak, ne csak lekonyuljanak. :D Hogyha ezzel megvagyok előkerülhet a szemöldökfilc, amivel végigpásztázom, hogy hol kell még erősíteni az íven. Általában a legmagasabb pontját, illetve a szemöldök végét szoktam még ezzel a módszerrel kicsit pofásítani. Utolsó lépésként átfutok rajta a kicsit hamvasabb szemöldökgéllel, ami egész napra fixálja a szemöldököm. Egyébként a Benefit Gimme Brow koppintása ez a gél, amit már nem szívesen cserélnék le másra, mivel a szín és a kefe mérete is pörfikt számomra. 


Ti miket használtok a szemöldökötök formázására? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...